خانه / اخبار / اخبار دزفول / نقش خانواده در درمان اعتیاد

نقش خانواده در درمان اعتیاد

نقش خانواده در درمان اعتیاد

“آرمین جولایی منش” پژوهشگر ، کارشناس ارشد روانشناسی و درمانگر اعتیاد ، شامگاه امروز دوشنبه ، در گفتگو با خبرنگار «روناش» ، در خصوص نقش خانواده در درمان اعتیاد ، گفت: اعتیاد بیماری مزمن و پیچیده ای است و یکدفعه برای فرد به وجود نمی آید. عوامل مختلفی در ابتلا افراد به اعتیاد نقش دارند ؛ مانند : عوامل زیستی، روانی و اجتماعی. خانواده ها باید توجه داشته…

جولایی منش در گفتگو با «روناش» :

“آرمین جولایی منش” پژوهشگر ، کارشناس ارشد روانشناسی و درمانگر اعتیاد ، شامگاه امروز دوشنبه ، در گفتگو با خبرنگار «روناش» ، در خصوص نقش خانواده در درمان اعتیاد ، گفت: اعتیاد بیماری مزمن و پیچیده ای است و یکدفعه برای فرد […]

“آرمین جولایی منش” پژوهشگر ، کارشناس ارشد روانشناسی و درمانگر اعتیاد ، شامگاه امروز دوشنبه ، در گفتگو با خبرنگار «روناش» ، در خصوص نقش خانواده در درمان اعتیاد ، گفت: اعتیاد بیماری مزمن و پیچیده ای است و یکدفعه برای فرد به وجود نمی آید. عوامل مختلفی در ابتلا افراد به اعتیاد نقش دارند ؛ مانند : عوامل زیستی، روانی و اجتماعی. خانواده ها باید توجه داشته باشند که سیر ابتلاء فرد خیلی قبل تر از آن زمانی است که آنها متوجه شده اند ؛ لذا درمان اعتیاد نیز یک درمان طولانی مدت است و بدون در نظر گرفتن عوامل مختلف نمی توان آن را درمان نمود. بعضاً خانواده ها فکر می کنند که با تحت فشار قرار دادن و قطع مصرف مواد به هر روشی می توان بیمار را درمان کرد ؛ باید گفت که بسیاری از بیماران خودشان بارها مصرف مواد را قطع نموده اند ، ولی مجدداً به مصرف مواد بازگشت داشته اند. پس این نکته بسیار مهم که بدانیم قطع مصرف مواد فقط جزء اولین مراحل درمان است نه آخرین مرحله. همانطور که بیماری اعتیاد ناگهانی شروع نمی شود، درمان آن نیز نیاز به زمان دارد و یک درمان طولانی است.

نقش خانواده در درمان اعتیاد

وی افزود : خانواده ها باید مواد مخدر را بشناسند و نسبت به عوارض مصرف مواد اطلاعات کافی کسب نمایند. آگاهی داشتن در خصوص رفتار اعتیادی، شرایط یک فرد معتاد و عوارض جسمی و روانی که در پی دارد می تواند به خانواده در خصوص نحوه برخورد با بیمار و همکاری در مسیر درمان کمک کند . خانواده ها باید همچنین در خصوص نحوه درمان بیماری آگاهی یابند . شرکت در جلسات مشاوره و مراجعه به یک متخصص در این زمینه می تواند موثر باشد.

جولایی منش ادامه داد : در هر روش درمانی، درمانگر فقط در زمان مشخص و محدودی با بیمار ارتباط دارد ، ولی خانواده در مدت زمان بیشتری در کنار بیمار است و آگاه بودن خانواده در خصوص نقشش در درمان بیماری می تواند بسیار نتیجه بخش باشد.

این کارشناس ارشد روانشناسی تصریح کرد : خانواده ها نباید برای پایان درمان عجله کنند و فشار وارد نمایند. ما با ارائه درمان طولانی به مغز فرصت میدهیم تا آسیب های ناشی از مصرف مواد را که طی سال ها به آن وارد شده ترمیم نموده و کم کم طرز تفکر و نگرش بیمار اصلاح شود ؛ بنابراین هر چه مدت درمان طولانی تر باشد ، احتمال ماندگاری و پاکی بعد از درمان نیز بیشتر می شود. خوب است بدانید این موضوع از نظر علمی نیز ثابت شده است.

آرمین جولایی منش همچنین با اشاره به توجه خانواده به تغذیه ، اظهار داشت : معمولاً خانواده ها در این خصوص دغدغه ی ذهنی دارند که چه رژیم غذایی برای فرد در حین درمان مناسب تر است. لازم است اشاره کنیم که افراد در زمان اعتیادشان توجه کافی به تغذیه خود ندارند ؛ همچنین اعتیاد برای افراد عوارضی را نیز به دنبال داشته ،بهتر است در رژیم غذایی بیماران از میزان پروتئین بیشتر و سالاد و فرآورده هایی نظیر نکتار، انجیر خشک، برگ زرد آلو و غیره استفاده کرد ، که البته صحیح آن است که بر اساس شرایط جسمی هر فرد و روش درمانی که به کاربرده می شود ، در این خصوص از تیم درمانی و متخصص مشورت گرفت.

این کارشناس ارشد روانشناسی و درمانگر اعتیاد ، درباره مشکلات خواب نیز اینگونه گفت : یکی دیگر از مشکلات افرادی که تحت درمان اعتیاد قرار دارند ، مشکلات خواب است. در این زمینه بیخوابی از شایع ترین شکایات است. خانواده باید ترتیبی لحاظ کند که بیمار برنامه خواب و بیداری منظمی داشته باشد. محل خواب آسوده ، گرفتن دوش با آب ولرم قبل از خواب ،حفظ آرامش محیط خانه و کاستن از تنش های روزانه، پرهیز از تماشای فیلم و سریال هنگام خوابیدن و میل شام سبک و کم چرب ، از راهکار هایی است که خانواده برای رفع مشکل فوق می تواند بکار گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد : ضمناً لازم است اشاره کنیم که ارائه راهکار های مناسب در خصوص همکاری و نقش خانواده ها در درمان بیماری اعتیاد بیشتر از مجال فوق است و نمی توان برای تمام بیماران نسخه واحدی پیچید. آوردن مطالب فوق بیشتر دال بر وجود اهمیت نقش خانواده در درمان دارد و لازم است که در صورت مواجهه با این مشکل ، به متخصصین مربوطه و تیم های درمانی مراجعه نموده و اطلاعات کافی را کسب نمود و به کار برد.

—————————–

دسته بندی : آرمین جولایی منش

همچنین ببینید

پرچم مطهرحرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) درسبزقبا برافراشته شد+تصاویر

به گزارش دزمهراب پرچم متبرک حرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) که به دزفول منتقل …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *