خانه / نشریه / معارف اسلامی / نگاه جدید دکتر سنگری به اصحاب عاشورا

نگاه جدید دکتر سنگری به اصحاب عاشورا

محقق عاشورایی دکتر حاج محمدرضا سنگری، پژوهشگر، روایت متفاوت خود را از شهدای عاشورا  alt  
در کتابی دو جلدی با نام “آیینه‌داران آفتاب” عرضه می‌کند.محمدرضا سنگری -نویسنده، پژوهشگر و دبیر علمی کتاب سال دفاع مقدس- در گفت‌وگو با فارس، اظهارداشت: «کتاب “آیینه داران آفتاب” که آخرین اثر من است، در زمینه مطالعات عاشورایی است.
در این کتاب که حدود هزار و پانصد صفحه حجم دارد، تمام یاران اباعبدالله حسین(ع) را با یک چینش متفاوت که در طولتاریخ تشیع سابقه نداشته است به مخاطب عرضه می‌کنم. همچنین این کتاب همراه با تحلیل‌ها و مطالعات دقیقی است که حاصل هشت سال تحقیق مستمر بنده است.»
 
دکتر سنگری با بیان این‌که این کتاب را انتشارات امیرکبیر منتشر می‌کند، گفت: «کتاب “آیینه‌داران آفتاب” یک مقدمه بسیار مفصل دارد که من در آن تمام زمینه‌های تاریخی و جغرافیایی واقعه عاشورا را بررسی می‌کنم؛ این‌که اصحاب امام حسین(ع) چه کسانی هستند، چه ویژگی‌هایی داشتند، و از کجا آمده‌اند.همچنین مراحل و منازلی را که امام حسین(ع) طی کرده است، در این کتاب بررسی می‌شود.»
 
 
وی ادامه داد: من با نقد آثار گذشته به دسته‌بندی اصحاب امام حسین(ع) می‌پردازم و مجموعه اصحاب آن امام را بر اساس زمان شهادت به هفت دسته تقسیم کرده‌ام: «شهدای پیش ازکربلا، شهدای تیرباران صبح، شهدای جنگ تن به تن، شهیدان نماز، شهدای پس از نماز، شهدای بنی‌هاشم و شهدای پس از کربلا.»
 
سنگری گفت: آماری را که من از شهیدان عاشورا داده‌ام ۱۵۳ نفر است که با آماری که معمولا دیگران می‌دهند، متفاوت است. این آمار با روایت امام صادق(ع) دقیقا هم‌خوان است.
 
وی در پایان از تألیف چندین کتاب جدید در حوزه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس خبر داد، که در آینده اطلاعات بیش‌تری در این زمینه از سوی این نویسنده منتشر می‌شود.
 
سنگری که سال ۱۳۳۳ در شوش به دنیا آمده و در شهرستان دزفول بزرگ شده است، فارغ‌التحصیل دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران است. کتاب “بررسی ادبیات منظوم دفاع مقدس” اثر این نویسنده که در سه جلد نوشته شده به عنوان برترین کتاب سال دفاع مقدس شناخته شده است.
“سوگ سرخ”، “حنجره معصوم”، “کرشمه‌های قلم”، “یادهای سبز” و “پیوند دو فرهنگ عاشورا و دفاع مقدس” از دیگر آثار سنگری به شمار می‌آید.
 
منبع: خبرگزاری فارس
 
 

همچنین ببینید

چرا به امام عصر(عج) ربیع الانام می گویند؟

یاصاحب الزمان(عج)! باز بهار رسید و «تو» بهار انسانها نیآمدی. فصل نو شد و باز …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *