خانه / اخبار / اخبار دزفول / شیر ایرانی از هند به منطقه دز

شیر ایرانی از هند به منطقه دز

انتقال شیر ایرانی از هند به منطقه حفاظت شده دز با هدف احیاء و تکثیر
اصغر محمدی فاضل در جریان بازدید مدیران و معاونان محیط زیست طبیعی ادارات حفاظت محیط زیست کشور که امروز (دوشنبه، اول اسفندماه) برگزار شد، اظهار کرد: وظیفه ذاتی سازمان حفاظت محیط زیست، حفاظت زیستگاه‌ها است، البته نباید نسبت به حفاظت گونه‌ای و ژنی بی‌توجه باشیم و بدون تردید حفاظت از گونه‌ها و حفاظت از ژن‌ها باید در دستور کار فنی و علمی سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد.
وی افزود: برای ایجاد مراکز مناسب احیاء و تکثیر جمعیت گونه‌های وحشی باید حداکثر تلاش را داشته باشیم؛ در حال حاضر در زمینه احیاء برخی گونه‌ها مانند گوزن زرد ایرانی، مارال، آهو، قوچ، میش و بز تجربه بسیار خوبی در کشور وجود دارد و البته در زمینه تکثیر و پرورش در اسارت گونه‌های گوشت‌خوار تجربه زیادی نداریم. در این بخش هر نوع اقدامی موثر از سوی ادارات حفاظت محیط زیست در استان‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرد.
محمدی فاضل با اشاره به اجرای طرح سافاری‌پارک در منطقه حفاظت شده دز، تصریح کرد: ایجاد سافاری‌پارک زمینه بهره‌برداری از فعالیت‌های انجام شده در زمینه حفاظت از گونه‌های جانوری را فراهم می‌کند و در واقع نوعی توجیه اقتصادی برای اجرای طرح‌های حفاظت است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور درباره احیاء شیر ایرانی  در منطقه دز، خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح، شیر ایرانی از هند وارد و به منطقه دز منتقل می‌شود و در این زمینه رایزنی‌های لازم با رییس گروه گربه‌سانان IUCN و رییس اتحادیه باغ‌وحش‌ها اروپا انجام شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسنای خوزستان، تورج همتی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان هم در این بازدید اظهار کرد: جنگل‌های دز و کرخه بازمانده‌های جنگل‌های گرمسیری بین‌النهرین هستند و مساحت آن‌ها ۳۰ هزار هکتار است؛ ۱۷ هزار هکتار از این جنگل‌ها در منطقه دز و ۱۳ هکتار از آن در منطقه حفاظت شده کرخه واقع شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح حفاظت و احیاء گوزن زرد ایرانی در این منطقه، افزود: برای این منظور یک سایت ۷۵ هکتاری در منطقه حفاظت شده دز اختصاص یافته است؛ برای احیاء و تکثیر این گونه گوزن، ۲۱ راس گوزن زرد ایرانی به این سایت منتقل شد و با اقداماتی که در سال‌های گذشته انجام شده است، اکنون تعداد این گونه جانوری در سایت دز به ۳۸ راس افزایش یافته است.
همتی تصریح کرد: احیاء شیر ایرانی و ایجاد سافاری‌پارک در منطقه حفاظت شده دز از دیگر برنامه‌هایی است که برای این منطقه پیش‌بینی شده است. با احیاء شیر ایرانی و گوزن زرد در منطقه دز، اکوسیستمی پویا و مناسب برای ایجاد سافاری‌پارک فراهم شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر زیرساخت‌های طبیعی و مکانی مناسب برای احیاء و تکثیر شیر ایرانی در منقطه دز فراهم شده و ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی با هدف افزایش آگاهی بومیان منطقه درباره این گونه جانوری هم در برنامه است.
وی با تاکید بر این‌که عزم مسئولان محیط زیست استان برای احیاء شیر ایرانی در منطقه جدی است، ادامه داد: علاوه بر ایجاد فضای زیستگاهی مورد نیاز برای احیاء این گونه جانوری، زیرساخت‌ها و امکانات لازم در بخش علمی و ژنتیکی هم باید فراهم شود.
همتی گفت: برای ایجاد سافاری‌پارک در منطقه حفاظت شده دز هم پیگیری‌های خوبی انجام شده و از ظرفیت بخش خصوصی هم در این بخش استفاده خواهد شد.

به نقل از سایت دز ان ان

همچنین ببینید

پرچم مطهرحرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) درسبزقبا برافراشته شد+تصاویر

به گزارش دزمهراب پرچم متبرک حرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) که به دزفول منتقل …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *