خانه / نشریه / چهار سوي علم / فیلم های پویانمایی شیطانی!

فیلم های پویانمایی شیطانی!

 در مقاله پیش رو به کاربرد نمادهای شیطان پرستی در فیلم های پویانمایی پرداخته می شود. شاید برخی تصور کنند که سرمایه گذاری شیطان پرستان برای گرایش مردم به این فرقه صرفاً بر روی بزرگسالان است، در حالی که اینگونه نیست. شیطان پرستان با علم به اینکه ذهن کودکان و نوجوانان تأثیرپذیر و شکل پذیرتر از بزرگسالان است؛ حساب ویژه ای را بر روی این گروه سنی باز کرده اند.

 

 

آنها از طریق فیلم های کارتونی حرفه ای نمادها و پیام های شیطانی را به کودکان و نوجوانان منتقل می کنند. در بسیاری از فیلم های پویانمایی، شخصیت های منفی طوری جذاب نشان داده می شوند که بچه ها در رویاهای خود آرزوی همبازی شدن با آنها را دارند. کودکان حتی پوستر های مربوط به پویانمایی شیطانی را بر روی کتاب، دفتر، دیوار اتاق و … می چسبانند و از اینکه طرفدار این شخصیت ها هستند احساس غرور می کنند. با توجه به اهمیت روشنگری درباره نمادهای شیطانی در فیلم های پویانمایی، نگارنده در ادامه به نمادهای شیطانی در چهار فیلم پویانمایی مطرح در سطح جهانی می پردازد.

سیمپسون ها
«سیمپسون ها»، عنوان سریال پویانمایی آمریکایی است که پخش آن از سال۱۹۸۹ میلادی از شبکه فاکس نیوز آغاز شده است و هم اکنون نیز ادامه دارد. این مجموعه با پخش بیش از ۵۰۰ قسمت، لقب «طولانی ترین سریال تاریخ» و همچنین یکی از تأثیرگذارترین سریال های «قرن۲۰ و۲۱» است.
قصه این سریال از این قرار است: سیمپسون ها یک خانواده ساده از قشر متوسط و کم در آمد آمریکا هستند. پدر خانواده در یک کارخانه انرژی هسته ای و مادر این خانواده خانه دار است. «اعضای این خانواده هر یک دارای شخصیت خاص و حاوی ایرادات و محسنات مخصوص خود هستند.» آنها به هر جایی که می روند مردم را خسته و عصبانی می کنند به طوری که مردم تصمیم می گیرند آنها را بیرون کنند.
این سریال که در بیش از «100 کشور جهان» و به «50 زبان» پخش می شود به شدت از نمادهای شیطان پرستی استفاده کرده است، به طوری که برخی محققان آن را «ماسونی ترین انیمیشن» نامیده اند. با وجود اینکه سریال سیمپسون ها مخصوص کودکان و نوجوانان است، اما به علت بدآموزی هایش، تماشای آن برای افراد زیر ۱۵ سال توصیه نشده است. یکی از تأثیرات منفی این سریال مربوط به موج «جنون بارت ای » در میان مردم آمریکاست. موجی که ناشی از شرارت یکی از شخصیت های این سریال به نام «بارت» و خرابکاری هایش و آزار و اذیت مردم و علاوه بر این آزادی بی حد و مرزش است، به طوری که «تا مدتی لباس هایی در میان دانش آموزان رایج شد که در روی آن نوشته بود:«من بارت هستم. تو چی هستی؟!» که پس از مدتی پوشیدن این لباس به طور کامل ممنوع شد» شایان ذکر است نتیجه یک نظرسنجی در آمریکا نشان می دهد که «آمریکایی ها درباره خانواده سیمپسون ها اطلاعات بیشتری دارند تا درباره متمم اول قانون اساسی آمریکا» در تصاویر این مقاله گوشه ای از نمادهای شیطان پرستی در این سریال نشان داده شده است.


 

من نفرت انگیز
«من نفرت انگیز» پویانمایی رایانه ای کمدی است که در سال۲۰۱۰ با بودجه ۶۹ میلیون دلاری منتشر شد. داستان این فیلم درباره سارقی بدچهره به نام «گورو» است که «پس از آنکه خبر سرقت یکی از اهرام ثلاثه مصر توسط رقیبان به گوشش می رسد، تصمیم می گیرد برای دزدیدن کره ماه نزد رئیس بانک شیاطین برود تا وام بگیرد! ولی رئیس، دادن وام را منوط به تهیه دستگاه کوچک کننده ماه می کند.
گورو دستگاه را از یکی از کشورهای آسیای شرقی می دزدد، ولی رقیب او وکتور( که پسر رئیس بانک است) دستگاه را از چنگ او درمی آورد.
گورو با اطلاع یافتن از علاقه وافر او به خوردن شیرینی، از طریق سه دختربچه یتیم شیرینی فروش، میکروربات های جاسوسش را داخل دژ او می فرستد تا دستگاه را برایش بیاورند. او سرانجام موفق می شود به فضا برود و ماه را کوچک کند و بدزدد، ولی وکتور با به گروگان گرفتن دخترها، ماه را از گورو باج خواهی می کند. گورو ماه را به وکتور می دهد، ولی مدت کوچک شدگی ماه تمام می شود و با برگشتن ماه به حجم و جایگاه اصلی اش وکتور از زمین جدا می شود و تا آخر روی ماه باقی می ماند. گورو همراه با بچه ها : که حالا او را به عنوان پدرشان پذیرفته اند – به جشن و پایکوبی مشغول می شود.»
در پویانمایی «من نفرت انگیز» علاوه براینکه از نمادهای شیطانی استفاده شده، چهره رئیس بانک شیطان از روی الگوی بز بافومت الگوبرداری شده است. همچنین در این انیمیشن سعی شده از مردی سنگدل و منفور به نام «گورو» که بد من فیلم است شخصیتی جذاب و دوست داشتنی ارائه شود، به طوری که گورو «هم شخصیت منفی فیلم و هم قهرمان» است.

باب اسفنجی
«باب اسفنجی» شخصیت یک سریال پویانمایی آمریکایی به همین نام است. پخش این سریال از سال۱۹۹۹ م شروع شده و هم اکنون نیز ادامه دارد. قصه این سریال در شهر زیر دریایی بیکینی باتم جریان دارد. باب اسفنجی در یک فروشگاه تهیه مواد غذایی همبرگر سرخ کن است. او در محیط کار و زندگی خود با یک هشت پا (اختاپوس) که دارای شخصیتی خودخواه است و یک ستاره دریایی (پاتریک) که عاری از هرگونه هوش و استعداد است تماس نزدیک دارد. شخصیت های دیگر این سریال عبارتند از خرچنگ دریایی، سنجاب ماده و … در هر قسمت این سریال، ماجراهایی اتفاق می افتد که بسیاری از کودکان دنیا را به خود جذب کرده است. البته شیطان پرستان و حامیان شان از این سریال غافل نشده اند و در حد امکان نمادهای شیطانی را در این مجموعه قرار داده اند. در تصاویر مقاله تعدادی از نمادهای این سریال ارائه شده است.


 

دیجی مون
«دیجی مون» کوتاه شده عبارت «هیولا ها ی دیجیتال» (Digital Monsters) عنوان مجموعه پویانمایی است که نخستین سری آن در سال۱۹۹۹ م پخش شد. این مجموعه، داستان بچه هایی است که با حضور در اردوگاه تابستانی پا به دنیایی دیجیتال می گذارند که موجوداتی دیجی مون نام در آن سکونت دارند. دیجی مون ها هیولاهایی در اشکال مختلفند. بچه ها در آنجا مربی دیجی مون ها شده و مجبور می شوند که هر دو دنیای دیجیتال و واقعی را از شر شیاطین نجات دهند.
در طراحی بسیاری از هیولاها از نمادهای شیطان پرستی استفاده شده است. به طور مثال یکی از شخصیت های این مجموعه بز بالداری است که بسیار شبیه به تصویر معروف بز بافومت است. این شباهت به قدری زیاد است که جای هیچ تردیدی را برای شیطانی بودن آن باقی نمی گذارد. علاوه بر این نمادهایی مانند ستاره پنتاگرام، گونیا و پرگار و… در این سریال خودنمایی می کند..

و همچنین در دیگر پویا نمایی ها هم بدین صورت….

 

علیرضا بیرانوند

برگرفته از هفته نامه صبح صادق

همچنین ببینید

گلی که موجب حیرت‌دانشمندان شد+عکس

دنیای گیاهان بسیار بزرگتر از آن چیزی است که ما می دانیم. هر روز گیاهانی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *