خانه / نشریه / چهار سوي علم / انحراف جنگ ها و تنش ها به سمت دنیای دیجیتال

انحراف جنگ ها و تنش ها به سمت دنیای دیجیتال

به وجود آمدن سیستم ها و شبکه های گسترده ی کامپیوتری و گسترش روز افزون استفاده از این سیستم ها، باعث شده که بودجه های هنگفتی  برای تامین امنیت این سیستم ها به دولت ها تحمیل شود، سامانه هایی که حساس ترین و با ارزش مند ترین اطلاعات را در خود جای داده و مدیریت می کنند.

به گزارش دزفول تایمز، یکی از روش هایی که می تواند کشور ها را بدون تلفات نظامی، در کشمکش های سیاسی موفق سازد، حملات سایبری و جنگ های الکترونیکی می باشد. با توجه به اینکه در دهه ی ما استفاده از سیستم های مبتنی بر رایانه به گونه ای شده که هیچ سازمانی وجود ندارد که وابسته به این تجهیزات نباشد، لذا کشور ها و سازمان های مختلف برای دفاع از خود در مقابل یکدیگر مجبورند تا هزینه های بسیاری را برای تامین امنیت سیستم های رایانه ای خود صرف کنند، چراکه در این امر، یک ضعف بسیار کوچک می تواند خساراتی بسیار بزرگ را به بار آورد. به اذعان نیویورک تایمز: "دولت اوباما دستور عملیات های گسترده ی سایبری علیه ایران داده"  که از این جمله می توان به کرم استاکس نت که تجهیزات هسته ای و شرکت نفت ایران را مورد هدف قرار داد اشاره کرد که کارشناسان جهان می گویند این پروژه بزرگترین حمله ی سایبری جهان بوده است.

از سازمان هایی که در این زمینه در ایران فعالیت دارند می توان سازمان پدافند غیر عامل و مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای  را نام برد.همچنین از اقدامات ایران در جنگ الکترونیک بر علیه آمریکا می توان به موفقیت در به دام انداختن هواپیمای جاسوسی فوق پیشرفته ی آمریکایی نام برد.

جنگ الکترونیک بیانگر کاربرد الکترونیک و امواج الکترومغناطیس در نبردها است و شامل ارتباطات رادیویی، ایجاد اختلال در ارتباطات رادیویی دشمن و شنود گفتگوهای دشمن است. امروزه کاربردهای نوین دیگری مانند هدایت نفرات و موشک‌ها با دستگاه‌های الکترونیکی به جنگ الکترونیک افزوده شده‌ است.

 

نکته ی بسیار جالبی که در هنگام جستجوی عبارت "cyber attack" در گوگل مواجه شدم این بود که گوگل اولین نتیجه را بصورت اختصاصی و غیر از روال همیشگی نمایش داد، چراکه بر حسب اتفاق، باراک اوباما نیز یک ساعت پیش(در این هنگام که من این مقاله را می نویسم) چیزی در این باره گفته که این مطلب از وب سایت اسرائیلی isracast.com در گوگل ایندکس شده! محتوای خبر این بود که ایران در آینده ای نزدیک مورد حملات سایبری قرار خواهد گرفت که Flame و Stuxnet در مقابل آنها اسباب بازی کودکانه ای بیش نیستند.

 

در حملات سایبری مردمی، هکر های ایرانی سالانه بسیاری از وب سایت های دولتی آمریکا و اسرائیل را هک می کنند که عکس این قضیه نیز وجود دارد البته هک وب سایت ها در اکثر موارد جنبه ی تبلیغاتی و روانی دارد تا دیگر خسارات، همچنین می توان هک بیش از پانصد وب سایت دانمارکی را در زمان توهین به پیامبر اسلام و قرآن نام برد.

از جبران ناپذیر ترین خساراتی که در این زمینه  باید نام برد، می توان به دوران جنگ جهانی دوم اشاره کرد. در این زمان آلمان به ضعف سیستم  تبادل اطلاعات خود در جنگ اول پی برده بود و یک دستگاه رمز نگاری به نام انیگما تولید و در سطح گسترده مورد استفاده قرار داد که می توانست تلگراف ها و ارتباطات رادیویی زیردریایی ها و … را رمز نگاری کند و در آن طرف یک دستگاه دیگر انیگما، با کلید رمزی که در دست داشت، پیام را رمز گشایی نماید.

تا سیزده سال پس از ساخت اولین نمونه ماشین انیگما تصور مى شد انیگما غیرقابل شکست و رمز آن غیرقابل کشف است تا اینکه در سال ۱۹۳۲یک افسر ریاضیدان از بخش رمز سازمان اطلاعات ارتش لهستان به نام Marian Rejewski روشى کاملاً ریاضى براى شکست انیگما ارائه کرد. روش ارائه شده توسط ریاضیدان لهستانى علاوه بر ایجاد امید در متفقین براى شکست انیگما یک دستاورد مهم دیگر در تاریخ رمزشناسى به همراه داشت که عبارت بود از درک تاثیر روش هاى ریاضى در تحلیل ساختارهاى رمزنگارى و ارزش دانش ریاضیات و اهمیت ریاضیدانان در رمزشکنى بر خلاف رویه هاى پیشین.

با اثبات شکست پذیرى ماشین انیگما امید در جبهه متفقین، آنها تحقیقات گسترده ای را در این زمینه انجام دادند و توانستند به بسیاری از پیام های مخابره شده توسد ارتش آلمان دست پیدا کنند که بعد ها یکی از عوامل اصلی شکست آلمان معرفی شد.

{xtypo_info}یش‌بینی‌ها از احتمال وقوع جنگ جهانی الکترونیک خبر می‌دهند؛ جنگی که در خلال آن کشورهای درگیر وارد نبردی سخت خواهند شد، بی آنکه حتی یک سرباز، آسیب دیده و یا سلاحی نابود شود.{/xtypo_info}

فرض کنید که برای یک هفته سیستم بانکی یک کشور دچار مشکل شود، و یا حساب ها دستکاری و ارقام در دنیای دیجیتال جا به جا شود، یا اینکه سیستم هدایت یک موشک هک شود! و حتی اینکه امکان هک یک ماهواره که هزینه های نجومی صرف آن شده نیز غیر ممکن نیست!

اگر بخواهیم حریم خصوصی افراد را در این زمینه مورد بررسی قرار دهیم، باید گفت که پیشرفت دنیای دیجیتال باعث تجاوزات بسیاری به حریم خصوصی افراد شده، از هک تلفن های ماهواره ای و شنود مکالمات گرفته تا دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی که حجم بزرگی از همه رقم اطلاعات افراد را در خود جای داده تا هک ایمیل ها و حساب های بانکی و کارت های اعتباری افراد.حتی برخی مردم دانسته یا ندانسته با دست خود اطلاعات خود را به دیگران می دهند که امروزه در شبکه های اجتماعی این امر بسیار شایع شده است و این اطلاعات بار ها و بارها مورد استفاده ی شیادان قرار گرفته است.

نویسنده مقاله: مصطفی حسینی مهر

همچنین ببینید

گلی که موجب حیرت‌دانشمندان شد+عکس

دنیای گیاهان بسیار بزرگتر از آن چیزی است که ما می دانیم. هر روز گیاهانی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *