خانه / اخبار / اخبار دزفول / همایش بزرگداشت فردوسی

همایش بزرگداشت فردوسی

همایش بزرگداشت فردوسی در دزفول برگزار شد + تصاویر

به گزارش خبرنگار روناش از دزفول ، انجمن شاهنامه پژوهی دزفول وابسته به اداره کتابخانه های عمومی این شهرستان روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ به منظور بزرگداشت فردوسی همایشی را برگزار نمود …

چو ایران نباشد تن من مباد        بدین بوم و بر زنده یک تن مباد

به گزارش خبرنگار روناش از دزفول ، انجمن شاهنامه پژوهی دزفول وابسته به اداره کتابخانه های عمومی این شهرستان روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ به منظور بزرگداشت فردوسی همایشی را برگزار نمود .

در این همایش که همانند سال گذشته با استقبالی بسیار خوب مواجه بود ، فرماندار ویژه دزفول ، فرهنگیان ، هنرمندان ، تعدادی از مسؤلین شهر و اعضای انجمن شاهنامه خوانی شوشتر نیز حضور داشتند .

 مهمان این برنامه دکتر محمود رضایی استاد دانشگاه اهواز بود که درباره مقایسه شاهنامه فردوسی با دیگر حماسه های جهان سخنانی را ایراد کرد .

وی در توصیف ویژگی های برجسته شاهنامه گفت : فردوسی از آغاز شکل گیری تمدن کلام خود را شروع می کند حال آنکه حماسه های ملل دیگر تنها داستان یک دوره تاریخی و جنگ بین دو سرزمین را به تصویر کشیده اند ؛ جنگ هایی  که  فاقد ارزش های میهن دوستانه و عدالت جویی هستند ، در صورتی که در اغلب داستان های شاهنامه مفاهیم میهن دوستانه و مبارزه برای گسترش عدالت محوری جریان دارد .

این استاد دانشگاه افزود : با مراجعه به شاهنامه می توان از باورها ، اعتقادات ، شکل گیری تمدن و اسطوره های یک ملت آگاهی یافت .

دکتر رضایی در بخشی از سخنان خود به جنبه های خردگرایانه در شعر فردوسی نیز اشاره کرد و شاهنامه را مظهر خردگرایی و خردستایی برشمرد و بیت آغازین شاهنامه « به نام خداوند جان و خرد ….» را  دلیلی بر خردستایی فردوسی ذکر کرد .

سخنران دیگر این همایش آقای  احیا پاشا  بود که در باره شرایط  تاریخی روزگار  فردوسی و انگیزه ی سرودن شاهنامه سخنانی را ایراد کرد وی شاهنامه را  به عنوان مهمترین اثر حماسی و ملی معرفی کرد که در برابر ارزش های ضد میهنی آن روزگار پدید آمد و ارزش کار فردوسی در آن شرایط خاص بر اعتبار هنری این اثر می افزاید .

در بخش دیگری از برنامه ، محمد باقر محب شاعر دعوت شده از شوشتر ، یکی از سروده های خود را برای حاضرین قرائت کرد . سروده او با طرح موضوعات میهن دوستانه مورد استقبال حاضرین واقع شد .

یکی از بخش های جذاب برنامه ، نقالی یک زوج هنرمند بود که بخش هایی از ماجرای سهراب و گُردآفرید را به صورت نقالی اجرا کردند . این زوج نقال که ساکن مسجد سلیمان هستند ، به دعوت انجمن شاهنامه پژوهی دزفول در این همایش شرکت کردند .

در بخش دیگری از این برنامه ، صادق پناهی نژاد ، دانش آموز ده ساله ، ابیاتی از داستان رستم و اسفندیار را به صورت نقالی اجرا کرد . وی از سال گذشته در کلاس شاهنامه خوانی پژوهش سرای فرهیختگان دزفول شرکت کرده و تا به حال چند داستان از شاهنامه را به صورت نقالی اجرا کرده است .

بخش دیگر برنامه اجرای موسیقی بود . هنرمندان اصفهانی که به دعوت انجمن شاهنامه خوانی دزفول در این همایش شرکت داشتند ، قطعاتی از موسیقی سنتی را اجرا کردند . پس از موسیقی ، در مراسم اختتامیه مجری همایش با حضور محمد حسین فرحمند مدیر آموزش و پرورش دزفول ، ضمن تشکر از مهمانان ، هدایایی را به آنها تقدیم کرد .

گزارش از : فاطمه سادات اشرفی زاده

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

همچنین ببینید

پرچم مطهرحرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) درسبزقبا برافراشته شد+تصاویر

به گزارش دزمهراب پرچم متبرک حرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) که به دزفول منتقل …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *