خانه / اخبار / اخبار دزفول / همایش توسعه دزفول بدون حضور مسئولان محلی برگزار شد

همایش توسعه دزفول بدون حضور مسئولان محلی برگزار شد

به گزارش خبرنگار روناش، صبح روز شنبه ۲۸ آذر ماه همایش «دزفول شهر آرزوها» با حضور فعالین و چهره های اقتصادی، علاقه مندان، جمعی از دانشجویان، اساتید، مسئولان واحد و دانشکده سما، اصحاب رسانه و بدون حضور مسئولان محلی این شهر در محل تالار شیخ انصاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.

شرکت نکردن مسئولان محلی دزفول در این همایش، موجب گلایه کارشناسان اقتصادی و برگزار کنندگان همایش شده بود.

سراج خرمی: دزفول از ظرفیت گردشگری فراوانی بهره مند است

در ابتدای این همایش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول هدف از برگزاری این همایش را شناسایی راهکارهای توسعه شهرستان خواند و گفت: این همایش به منظور ارتباط بیشتر دانشگاه و صنعت به منظور استفاده از ظرفیت های شهرستان برای توسعه پایدار برگزار شده است.

«ناصر سراج خرمی» با برشمردن ظرفیت های فراوان گردشگری، کشاورزی و دانشگاهی افزود: دزفول از ظرفیت گردشگری فراوانی بهره مند است و سرمایه های در گردش فراوانی در این شهر وجود دارد که در نوع خود بی نظیر است.

در ادامه میزگرد این سمینار تشکیل شد و سخنرانان به بیان توضیحاتی در باره موانع توسعه دزفول و همچنین در باره چگونگی توسعه صنعتی، کشاورزی و گردشگری به عنوان سه محور اصلی این همایش پرداخته و پاسخگوی سوالات حاضرین شدند.

هلاکویی: نبود برند، مهم‌ترین مشکل گردشگری دزفول

مدیرعامل پروژه قطار شهری اهواز از بیکاری به عنوان اصلی ترین معضل کشور یاد کرد و گفت: یکی از بهترین راه های ایجاد اشتغال در دزفول توجه به ظرفیت های گردشگری این شهرستان است.

«عباس هلاکویی» با بیان اینکه گردشگری باید از حالت دولتی خارج شود، افزود: موقعیت دزفول در حوزه گردشگری با داشتن آثار باستانی فراوان، موقعیتی استثنایی در کشور است که باید برای ارائه این آثار در شهرستان بسترسازی لازم شود و برای این کار نباید منتظر دولت ماند.

وی ادامه داد: جذب گردشگر نیازمند برنامه ریزی درون شهرستانی است و یکی از راهکارهای آن تشکیل شرکت های توسعه ای در دزفول است.

هلاکویی خاطرنشان کرد: تشکیل شرکت های توسعه ای در خوزستان به دلیل وجود فرهنگ های مختلف، دارای تجربه ای موفق نیست؛ ولی این مدل با توجه به شناخت فرهنگ و آثار دزفول، راهکاری عملی است.

وی فعال شدن بنگاه های کارآفرینی در حوزه گردشگری را ضروری دانست و تصریح کرد: یکی از نقاط فراموش شده سرمایه گذاری در حوزه گردشگری دزفول، کارآفرینی، ابداع و برند سازی است و مهم‌ترین مشکل برای اشتغال در حوزه گردشگری و صنایع دستی این شهرستان، نبود برند است.

مدیرعامل پروژه قطار شهری اهواز همچنین با بیان اینکه توسعه نیازمند نوآوری و خلاقیت است، تاکید کرد: باید تولیدات دزفول با برند این شهرستان در کشور معرفی شوند.

حسینی فر: راه اندازی منطقه آزاد اقتصادی کشاورزی راهکار توسعه دزفول

در ادامه، معاون سابق وزیر جهاد کشاورزی، با انتقاد از عدم حضور مسئولان در این همایش، گفت: احتمالا مسئولان شهرستان کاری مهم‌تر از توسعه دزفول داشته اند که در این همایش شرکت نکرده اند.

«غلامرضا حسینی فر» راه اندازی منطقه آزاد اقتصادی کشاورزی در دزفول را راهکار توسعه این شهرستان عنوان کرد و گفت: تنها راه نجات دزفول به عنوان قطب کشاورزی کشور، کشاورزی  با حداقل آب و حداکثر تولید است که این کار نیازمند احداث منطقه آزاد اقتصادی کشاورزی در شمال خوزستان است.

وی با اشاره به سابقه ۴۰ ساله خود در حوزه کشاورزی، از طرحی مطالعه شده برای تحول کشاورزی دزفول و منطقه خبر داد و گفت: شهرستان دزفول به دلیل دارا بودن آب، خاک و هوای مساعد مناسب ترین مکان برای برنامه ریزی ۱۰ ساله احداث گلخانه ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتاری می باشد که با احداث این مجتمع با هزینه پایین و مصرف آب بسیار کم، محصولات بیشتر و باکیفیت تری تولید می شود.

حسینی فر ادامه داد: راه اندازی مجتمع ۳۰ هزار هکتاری گلخانه ای موجب ایجاد اشتغال ۴۰۰ هزار نفر خواهد شد که تحولی اساسی در اشتغال و تولید در منطقه است.

وی ارتباط دانشگاه و مسئولان اجرایی را موجب هدف گذاری بلند مدت فعالیت های دانشگاه و دستگاه های اجرایی خواند و افزود: دزفول شهر کشاورزی است ولی استفاده از توانمندی های بالقوه دزفول به یک آرزو تبدیل شده است.

معاون سابق وزیر جهاد کشاورزی گفت: در مطالعات بین المللی صورت گرفته در چندین دهه قبل، دزفول به دلیل داشتن شرایط مساعد خاک، آب و هوای مناسب به عنوان قطب کشاورزی ایران تعیین شد و زیرساختهای مناسبی از جمله احداث سد، شبکه آبیاری وسیع، یکپارچه سازی ارازی، شرکت های کشت و صنعت و مراکز تحقیقاتی کشاورزی در آن ایجاد شد.

وی با انتقاد از عدم آینده نگری در حوزه کشاورزی، فاصله کشاورزی کنونی کشور با کشاورزی مدرن دنیا را بسیار زیاد اعلام و تاکید کرد: برای آینده کشاورزی به اندازه خرید یک کامیون یخچال دار برای صادرات محصولات کشاورزی فکر و حمایت نشده است.

حسینی فر با بیان اینکه با تغییر اقلیم آب و هوایی در جهان مواجه هستیم، بر ضرورت مدیریت آب های کشور تاکید کرد و خاطرنشان کرد: اگر برای وضعیت کنونی آب کشور برنامه ریزی صورت نگیرد، در آینده نه چندان دور کشور به خطر خواهد افتاد.

وی، خشک شدن دریاچه ارومیه را از جمله نشانه های تغییر اقلیم و مدیریت غلط بر منابع آبی کشور خواند و تصریح کرد: احداث چند هزار چاه در اطراف این دریاچه، سرعت خشک شدن این دریاچه را سرعت بخشیده است.

معاون سابق وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: بارندگی های کمتر از ۱۰ میلی متر برای کشاورزی بی فایده و بارندگی بالاتر از ۲۰ میلی متر موجب وارد آوردن خسارت به مزارع کشاورزی می شود که تمام بارندگی های سالهای اخیر یا کمتر از ۱۰ میلی متر و یا بیشتر از ۲۰ میلی متر بوده است که این امر ضرورت بازنگیر در بخش کشاورزی را ضروری کرده است.

وی، وجود سرمایه در گردش بالای دزفول را از دیگر ظرفیت های ویژه این شهرستان دانست و با بیان اینکه ایجاد ساختار سرمایه گذاری بخش خصوصی لازمه تحول در کشاورزی دزفول است، گفت: نقدینگی بالا در شهرستان دزفول موجب شده تا دزفول به تنهایی نقدینگی بانک های چند استان را تامین کند ولی متاسفانه برنامه ریزی مناسب برای استفاده از این پول وجود ندارد و بدترین حالت توسعه یعنی سپرده گذاری پول در بانکها در دزفول اتفاق افتاده است.

غلامرضا حسینی فر با بیان اینکه وجود زیرساخت های مناسب یکی از مزیت های دزفول است، ادامه داد: زیرساخت لازم برای راه اندازی این منطقه آزاد از جمله فرودگاه، امکانات سردخانه ای و سرمایه گذار در دزفول وجود دارد که می توان با برنامه ریزی نسبت به راه اندازی این منطقه اقدام کرد و دزفول را در پیشبرد اهداف توسعه یاری کرد.

وی با تاکید بر تحول در حوزه کشاورزی و ارتقاء دانش فنی کشاورزان، بیان کرد: کشاورزی مدرن سالانه در حال تغییر و تحول است ولی کشاورزی ما سال ها است که تغییری نکرده است.

معاون پیشین وزیر جهاد کشاورزی، از بررسی ۶۲ شرکت بسته بندی کود در کشور توسط وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و افزود: با بررسی که از این شرکت ها انجام شد ۳۱ شرکت، در بسته بندی های زیبا، به جای کود، به کشاورزان خاک می فروختند که این امر نشان از وجود نداشتن نظارت در حوزه کشاورزی است.

حسینی، با بیان اینکه در روسیه و کشورهای شمال اروپا بدلیل سرمای شدید هوا، نیمی از سال امکان کشت هیچ نوع محصولی وجود ندارد، ایجاد اختلاف میان ترکیه و روسیه را مورد اشاره  قرار داد و گفت: ایران بهترین بازار تامین کننده نیاز روسیه می تواند باشد که این امر نیازمند برنامه ریزی مناسب است.

وی تاکید کرد: اگر چه برای تحول در حوزه کشاورزی دزفول باید مجوزهای قانونی اخذ شود ولی برای سرمایه گذاری آن نباید منتظر دولت ماند و ظرفیت تجهیزاتی، زیرساختی و مالی این کار در شهرستان دزفول وجود دارد که باید از این ظرفیت ها به خوبی استفاده کرد.

هدایت: لزوم حمایت دولت از کارآفرینان جوان

همچنین، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نیز در این همایش با بیان اینکه اکنون جوانان ما با دست خالی کارهای بزرگی انجام می دهند، خواستار حمایت دولت از کارآفرینان جوان شد و گفت: دولت برای توسعه کشور باید با دانشگاه ها همکاری نزدیک‌تری داشته باشد و دانشگاهیان نیز به عنوان سربازان علمی، دولت را برای یک حرکت عظیم همراهی کنند.

«نجف هدایت» ادامه داد: دولت علاوه بر وظیفه نظارتی، باید وظیفه صیانتی خود را نیز انجام داده و با ایجاد بستر برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی، حمایت های لازم را انجام دهد.

وی در ادامه با انتقاد از خام فروشی نفت، تاکید کرد: با اتمام نفت در دهه های آینده، کشاورزی آینده اقتصاد کشور را تامین می کند که این امر نیازمند توجه و حمایت بیشتر دولت از کشاورزی است.

معتمدی: آمادگی منطقه آزاد اروند برای احداث پایانه صادرات محصولات کشاورزی دزفول

پس از این میزگرد نیز، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد اروند، یکی از بهترین راه های توسعه دزفول را ایجاد منطقه ویژه کشاورزی در شمال خوزستان اعلام کرد و گفت: بهترین مدل توسعه، فراهم کردن زیرساخت ها توسط دولت و حضور بخش خصوصی به عنوان نوک پیکان اقتصادی است.

«محمد رضا معتمدی» افزود: منطقه آزاد اروند در ۳۴ هزار و ۷۰۰ هکتار در شهرهای آبادان و خرمشهر بنا شده که درآمدهای آن از عوارض گمرک در حوزه عمران، درمان، زیرساخت های آموزش و پرورش هزینه می شود.

وی تصریح کرد: برای اولین بار برای ۱۲ هزار صنف زیر مجموعه منطقه آزاد معافیت ۲۰ ساله مالیاتی در نظر گرفته شده، که این اصناف تا ۲۰ سال از پرداخت مالیات معاف شدند.

معتمدی منطقه آزاد اروند را تنها منطقه آزاد کشور دانست که صادرات آن بیش از وادرات است و تاکید کرد: منطقه آزاد اروند با اولویت صادرات بنا شده و صنایع مهم و بزرگی به منظور تولید و صادرات در حال احداث است به طوریکه در پنج سال آینده به قطب تولید فولاد کشور و صنایع وابسته به آن تبدیل خواهد شد.

معاون منطقه آزاد اروند از اعلام آمادگی منطقه آزاد اروند برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی دزفول خبر داد و اظهار کرد: با توجه به فراهم بودن زیرساخت لازم منطقه آزاد اروند آمادگی دارد پایانه تخصصی صادرات میوه و سبزی شمال خوزستان در این منطقه احداث تا برای صادرات محصولات کشاورزی به عراق وارد عمل شود.

وی ادامه داد: ۱۰۷ واحد فعال صنعتی در منطقه آزاد اروند با ۱۰ هزار ایجاد اشتغال مستقیم مشغول فعالیت هستند و ۶۸ واحد صنعتی دیگر در حال ساخت است که میزان اشتغال مستقیم ایجاد شده در صنایع این منطقه را تا پایان سال به ۱۳ هزار شغل افزایش می دهد.

محمد رضا معتمدی بازار عراق را بازاری مهم برای صادرات خواند و با بیان اینکه شلمچه امن ترین مرز صادرات به عراق است، عنوان کرد: روزانه محصولات مختلف با یک‌هزار و ۷۰ کامیون از مرز شلمچه به عراق صادرات که حجم این مبادلات یک ششم کل صادرات غیرنفتی ایران است.

وی در ادامه از استقبال کشورهای خارجی برای سرمایه گذاری در ایران خبر داد و گفت: در شش ماه گذشته بیش از ۵۰ گروه اقتصادی با حضور در منطقه آزاد، برای سرمایه گذاری از ظرفیت های منطقه بازدید کردند که این نشانه هایی از تحول در حوزه سرمایه گذاری خارجی است.

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد اروند همچنین بیان کرد: در بخش گردشگری نیز سالانه ۳۰ تا ۴۰ هزار گردشگر از عراق به ایران سفر می کنند که اکثر آن ها استان های دیگر را برای تفریح انتخاب می کنند؛ لذا با معرفی جاذبه های گردشگری شمال خوزستان می توان این گردشگران را راهی دزفول کرد.

در پایان این همایش، رئیس دانشگاه آزاد دزفول با اهدای صنایع دستی این شهرستان، از حضور میهمانان تجلیل و همچنین از «قدرت الله متین» رئیس اسبق دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بابت تلاش هایش در راستای توسعه دزفول، قدردانی به عمل آمد.

.

همچنین ببینید

پرچم مطهرحرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) درسبزقبا برافراشته شد+تصاویر

به گزارش دزمهراب پرچم متبرک حرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) که به دزفول منتقل …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *