خانه / نشریه / چهار سوي علم / چه کسی در کلاس زبان ما حسود است؟

چه کسی در کلاس زبان ما حسود است؟

altدیروز در حال مرور چندی از فلش کارت های لغت های کتاب « ۵۰۴ لغت ضروری» (۵۰۴ Essential Words) بودم که به واژه jealous رسیدم و بازهم مثل همیشه حواس ام جای دیگری رفت!

حسود jealous /
syn. afraid that the one you love might prefer someone else, wanting what someone else.
نگرانی درباره اینکه کسی که عاشق او شده ای، ممکن است دیگری را بر تو ترجیح دهد، خواستن چیزی که دیگری دارد.
مثال۱:
A detective was hired by the jealous widow to find the boyfriend who had abandoned her.
بیوه زن حسود، کارآگاهی را استخدام کرد تا دوست پسرش را که او را ترک کرده بود، پیدا کند.
مثال ۲:
Being jealous, Mona would not let her boyfriend dance with any of the cheerleaders.
حسودی: مونا اجازه نمی داد که دوست پسرش با هیچ یک از بازی گردان ها برقصد.
بسیاری از ما در یکی از مقاطع تحصیلی و سنی خود تجربه ی زبان آموزی در یکی از موسسه های خصوصی زبان را داشته ایم و می دانید که به طور خاص، در دو دهه گذشته، زبان آموزی در کشورمان بسیار فراگیر و همگانی شده است. بدیهی است که این حرکت روبه رشد سودبخش و پربهره است و می رود تا در آینده ای نزدیک حجم وسیعی از دانش آموزان و دانش جویان را با زبان انگلیسی و دیگر زبان های زنده دنیا آشنا نماید و به تبع آن مطالعه و فهم دیگر فرهنگ ها و اندیشه ها را برای ما ایرانیان ساده تر کند.
با اندک تاملی دانسته می شود که زبان هر قومی دربردارنده اشارت های آشکار و نهان به عمیق ترین باورهای ارزشی آن است. زبان هر ملت مهمترین محمل فرهنگی و تاریخی آن است که در بهترین و موثرین شکل، پاسداری و بقای آن ارزش های آن ملت را موجب می شود.
کتابهای زبان مقدماتی پُراست از پرسش هایی از این دست که برای نمونه؛ «محبوب ترین دوست دختر شما کیست؟»، « آخرین قرار شما با او کی بود؟»، «آیا سر وقت به قرارتان رسیدید؟»، «آیا دوست دارید به پارتی بروید؟»، «خواننده محبوب شما کیست؟»، «آیا دوست دارید میلیونر شوید؟»، « سگ تان را چقدر دوست دارید؟!».
معلم زبان هم وظیفه دارد تا این پرسش های جهت دار را در کلاس به بحث بگذارد و نظر همه ی بچه ها را درباره آن ها جویا شود!. نوجوان از همه جا بی خبر هم باید تلاش کند تا پاسخ درخور و شایسته ای به این پرسش ها بدهد که مثلا، «بله! من دیروز قراری با مادربزرگم داشتم!» و یا، «همین دیشب در میهمانی منزل عمّه ام شرکت نمودم!». معلم زیرک از این پاسخ لبخند می زند و بچه هایی که فهم اجتماعی(!) و به اصطلاح چشم و گوش بازتری دارند پوزخندی! و اینچنین است که ماجرای پُرتضاد و پُراضطرابی در درون نوجوان مسلمان زاده و ایرانی ما آغاز می شود!
{xtypo_info}کتابهای زبان نمودار سطح نازلی از فرهنگ بازاری و لذت گرایانه غربی اند و لذت، سود و سرمایه، و برخورداری مادی بیشتر را طلب می کنند و چرا چنین نکنند؟، که برخاسته از همین گونه بافت فرهنگی و انسان شناسانه ی غربی اند.{/xtypo_info}
چه مادران و پدرانی که با نیت خیر، و با قبول هزینه های بسیار زبان آموزی، نوجوانان خود را برای ساختن فردایی بهتر به کلاس های پیوسته ی زبان می فرستند و از این حقیقت بی خبر، که زبان انگلیسی نیز همچون هر زبانی، محمل فرهنگی و قطار مفهوم رسانی فرهنگ غرب است و زبانی است که انسان غربی و اروپایی بدان سخن می گوید. زبانی که در چندین سال مداوم، به آرامی می تواند لایه زیرین فکری کودکان مان را متبدّل سازد!
زبان می تواند و عمیقا این قدرت را دارد تا عادات اخلاقی و رفتاری ما را تغییر دهد، و یا حداقل حساسیت های فکری و فرهنگی ما را تحت تاثیر قرار دهد. زبان قدرت ذائقه آفرینی دارد، و می تواند خواسته ها و آرمان های هر ملتی را در آیینه ی خود بازتاب نموده و به نمایش درآورد.
استاد مطهری در کتاب اخلاق جنسی از جایگزینی مفهومی «غیرت» با «حسد» در فلسفه اخلاق جنسی برخی نظریه پردازان غرب سخن می گوید و این تنها در مقام نظر است، و اکنون او کجاست تا این جایگزینی را در مقام تحقق و نه تحقیق، در تار و پود زبانی کودکانمان نظاره کند؟
اکنون، ممکن است از اشارات گذرا و نامرتب نگارنده، دوست گرانمایه ای بر خود بلرزد که وامصیبتا! از فرداست که برادران شفیق و حقیقت شناس به جان کتاب های زبان می افتند و با ماژیک های سیاه و درشت، واژه های غیر اسلامی را حذف و دامن و آستین های کوتاه را کشیده و بلند می کنند و با این تنگ نظری ها، جان هر آزاده ی زبان آموز را به لب می رسانند!، ای دریغ! که نگارنده خواهان چنین هدفی باشد! این کارها از سر انفعال و عقب نشینی است و نه درمان و دردشناسی، و جز اسراف جوهر و وقت مُحتسبان ثمری ندارد.
منبع سایت الف- برای مطالعه کامل این مطلب به سایت گفته شده مراجعه فرمایید.

همچنین ببینید

گلی که موجب حیرت‌دانشمندان شد+عکس

دنیای گیاهان بسیار بزرگتر از آن چیزی است که ما می دانیم. هر روز گیاهانی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *