خانه / اخبار / اخبار دزفول / ضرورت احداث موزه در دزفول

ضرورت احداث موزه در دزفول

به گزارش شبکه خبری دز(دز ان ان)، محمد آذرکیش در اینباره اظهار داشت: شهرستان دزفول تمدن کهن و پیش از تاریخ ایران را در دل خود جای داده است. ابتدای سکونت انسان‌ها در این شهرستان از تپه‌های چغابنوت آغاز می‌شود.
وی افزود: کاوش‌های باستان‌شناسان دانشگاه شیکاگو در سه دوره حفاری در این منطقه نشان می‌دهد که قدمت این تپه‌ها که با شماره ۳۲۳۲ در فهرست آثار ارزشمند ملی به ثبت رسیده به میانه هزاره هشتم پیش از میلاد (نزدیک به ده ‌هزار سال)  می‌رسد و نشان دهنده زندگی  قبل از اختراع سفال در  این منطقه است.

j72idluf آذرکیش خاطرنشان کرد: تپه‌های باستانی چغابنوت دربرگیرنده فازهای نوسنگی پیش از سفال و سفال‌دار اولیه‌ است. پس از آن زندگی در شهرستان دزفول در دوره‌ عتیق در حوزه‌ دشت شوشان شرقی در تپه‌های چغامیش که گنجینه‌ کاملی از دوران‌های مختلف باستانی است ادامه می‌یابد. در تپه‌های باستانی چغامیش با توجه به عبور از دوره‌ سفال اولیه آثار مهمی کشف شده است.
وی ادامه داد: از جمله مهم‌ترین این آثار می‌توان به اولین لوح خشتی اشاره کرد که نشان‌دهنده آغاز نوشتن در این منطقه است که از آن به عنوان اولین مرکز خط و کتاب ایران یاد می‌شود. اثر مهم دیگر که روی یکی از ظروف باستانی کشف شده صحنه  همنوازی با سازهای موسقی است که قدمت آن به بیش از ۵۰۰۰ سال می‌رسد و از آن به عنوان اولین لوح موسیقی در تاریخ موسیقی جهان یاد می‌شود.
این دوستدار میراث فرهنگی اضافه کرد: آثار مهم بسیار دیگری مربوط به هزاره چهارم و پنجم پیش از میلاد تا دوره هخامنشی نیز در چغامیش توسط دانشمندان باستان‌شناس از جمله خانم هلن کانتر، پروفسور دلوگاز و پروفسور علی‌زاده از اساتید برجسته باستان‌شناسی دانشگاه شیکاگو کشف شده است.
وی با اشاره به این همه سابقه باستانی و اشیای متنوعی که از تپه‌های باستانی دزفول تاکنون کشف شده گفت: متاسفانه به دلیل نبود جایگاه مناسب برای نگه‌داری از این گونه آثار آن‌ها در انبارهای موزه‌های مختلف کشور و بعضا در موزه دانشگاه شیکاگو نگه‌داری می‌شوند و همین موضوع سبب شده تا معرفی درستی از سابقه باستان‌شناسی شهرستان دزفول وجود نداشته باشد.
آذرکیش توضیح داد: برخی آثار نیز به صورت پراکنده در موزه‌های باستان‌شناسی از جمله موزه ملی تهران وجود دارند که بدون اشاره به محل کشف اثر در شهرستان دزفول آثار را به صورت محدود نمایش داده و این فرصت از محققان و علاقه‌مندان به آشنایی با سابقه باستانی این شهرستان گرفته می‌شود.
او یادآور شد: با وجود همه موارد یاد شده و وجود رشته باستان‌شناسی در دانشگاه آزاد دزفول و ارزش‌های ملی و جهانی تپه‌های باستانی متعدد دزفول ضرورت احداث موزه باستان‌شناسی در این شهرستان به خوبی احساس می‌شود تا علاوه بر ایجاد محلی مناسب و امن برای نگه‌داری آثار فرصت تحقیق در خصوص قدمت بالا و ارزش‌های این آثار با شناخت و معرفی درست ارزش‌های علمی منطقه و زمینه‌ای برای ادامه کاوش‌ها در تپه‌ها فراهم آید.
این دوستدار میراث فرهنگی با اشاره به نبود محل مناسب نگه‌داری اشیای کشف شده از تپه‌ها و محوطه‌های باستانی شهرستان دزفول گفت: این موضوع سبب شده که در کتاب‌ها و مقاله‌های ارایه شده نامی از این شهرستان آورده نشود و در این خصوص مقالات محدودی نوشته شده و تاکنون ترجمه کاملی از سه جلد تحقیقات باستان‌شناسان دانشگاه شیکاگو به زبان فارسی منتشر نشده است.

همچنین ببینید

پرچم مطهرحرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) درسبزقبا برافراشته شد+تصاویر

به گزارش دزمهراب پرچم متبرک حرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) که به دزفول منتقل …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *