خانه / اخبار / اخبار کشور / پرتاب موفقیت آمیز ماهواره تصویربرداری «رصد»

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره تصویربرداری «رصد»

ماهواره رصد در مدت زمان حدود ۱۸ ماه، تمامی مراحل طراحی، ساخت و آزمایش کیفیت را در دانشگاه صنعتی مالک اشتر گذراند و به سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع برای اجرای روند مراحل پرتاب تحویل داده شد.
ماهواره ایرانی رصد ۱۵.۳ کیلوگرم وزن دارد و برای تزریق در مداری با ارتفاع ۲۶۰ کیلومتر طراحی شده است که هر شبانه روز ۱۵ بار به دور زمین می چرخد.

{xtypo_info}مشاهده آنلاین ماهواره رصد http://www.n2yo.com/?s=37675 {/xtypo_info}

ماموریت ماهواره رصد، برقراری ارتباط با ایستگاه های زمینی، دریافت فرامین از ایستگاه های زمینی ، تصویربرداری از زمین و ارسال تصاویر همراه اطلاعات تله متری به ایستگاه های زمینی است.
ماموریت سطح یک ماهواره رصد یک، تصویربرداری از سطح زمین در طیف مرئی با قدرت تفکیک ۱۵۰ متر و ارسال تصاویر و اطلاعات پایشی سیستم در مدار LEOبه ایستگاه های زمینی است.
توپولوژی و ساختار ایستگاه های زمینی رصد به گونه ای طراحی و پیاده سازی شده که بیشترین دسترسی به ماهواره را برای دریافت اطلاعات و ارسال فرامین کنترل فراهم کرده است به نحوی که به طور متوسط حدود ۱۱۰ دقیقه در شبانه روز ماهواره در حوزه دید ایستگاه های زمینی قرار دارد.

کوچکی ابعاد و جرم ماهواره رصد یک که از جمله الزامات سیستمی در تعریف طرح به منظور اطمینان از امکان پذیری پرتاب و دستیابی به حداکثر ارتفاع مداری ممکن بوده، به گونه ای است که با وجود محدودیت های هندسه و جرم، اغلب زیرسیستم های اصلی یک ماهواره بزرگ در آن وجود دارد که از جمله می توان به زیرسیستم های مدیریت توان، پانل های خورشیدی، کنترل وضعیت، محموله اپتیکی ، GPS، مدیریت داده و فرامین روی بورد، گیرنده و فرستنده روی بورد، فرستنده رنجینگ و کنترل دما اشاره کرد.
بومی سازی دانش و فن آوری طراحی و آزمایش ماهواره، بومی سازی فناوری سنجش از دور و تصویربرداری از زمین به وسیله ماهواره، توسعه فناوری های جدید شامل تولید توان در محیط مداری، تعیین و کنترل وضعیت ترکیبی فعال و غیر فعال، ساخت پانل ها و حسگرهای خورشیدی و ساخت بوم گرادیان جاذبه که همگی برای نخستین بار در کشور انجام می شود از دستاوردهای طراحی و اجرای این پروژه مهم است .
توسعه زیرساخت های کارگاهی و آزمایشگاهی برای ساخت و مونتاژ و انجام آزمایش های عملکردی و محیطی برای ماهواره های کوچک ، ایجاد بستر های نرم افزاری و توسعه نیروی انسانی برای طراحی ، ساخت و آزمایش ماهواره و بومی سازی شبکه ایستگاه های زمینی و کنترل ، ارسال و دریافت تصویر از دیگر دستاوردهای این طرح است.
این پروژه، همچنین بستر مناسبی را برای ایجاد منظومه ماهواره ای عملیاتی به عنوان یکی از بهینه ترین راهبردها برای دستیابی به فضا فراهم کرده است.
ماهواره رصد دارای ابعاد ۳۵۰ به شکل بیضوی با شیب مداری ۵۶ درجه و پریود مداری ۹۱ دقیقه (زمان یک گردش کامل به دور زمین) است.
ماهواره بر سفیر رصد نیز که دومین ماهواره بر ساخت جمهوری اسلامی ایران است، قادر است یک میکرو ماهواره ۱۶ کیلویی را در ارتفاع ۲۶۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دهد .
طول این ماهواره بر ، ۲۲ متر طول، قطر آن ۲۵ /۱ و وزن کل آن ۲۶ تن است.
ماهواره بر سفیر رصد برای اجرای ماموریت خود پس از پرتاب، مراحلی را طی می کند که از جمله پس از اتمام کار موتور، در مرحله اول جدایش انجام می شود و در مرحله دوم ماهواره بر به حرکت خود ادامه می دهد.
از سوی دیگر، با خارج شدن ماهواره بر از جو غلیظ، قبل از جدایش ماهواره، پوشش ماهواره (فیرینگ) جدا می شود و زمینه را برای قرار گرفتن ماهواره در مدار مهیا می کند و در ادامه پس از رسیدن سرعت ماهواره بر به سرعت مورد نظر، جدایش ماهواره صورت و ماهواره در مدار تعیین شده قرار می گیرد.

همچنین ببینید

مقام معظم رهبری : برابری جنسی زن و مرد از جمله حرف‌ های کاملاً غلط غرب است

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دیدار صدها …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *