خانه / اخبار / اخبار دزفول / رؤیت پذیری هلال ماه شوال در دزفول

رؤیت پذیری هلال ماه شوال در دزفول

به گزارش شبکه خبری دز(دز ان ان)، “رضا طیب طاهر” لحظه مقارنه هلال ماه شوال را ساعت ۲:۲۲ بامداد چهارشنبه ۱۶ مرداد مصادف با ۲۹ رمضان ۱۴۳۴ هجری قمری عنوان کرد وگفت: این بدان معناست که از این ساعت از لحاظ نجومی ماه رمضان به پایان رسیده و ماه شوال متولد شده است ولی ملاک آغاز هر ماه قمری رؤیت پذیری هلال است نه لحظه تولد نجومی آن است.
وی با اشاره به جداولی ، برخی پارامترهای مختص هلال ماه را که در رؤیت پذیری آن نقش دارند برای اولین غروب خورشید بعد از تولد ماه نو و روز بعد را بررسی کرد وگفت:هرچه ارتفاع هلال ماه بیشتر باشد، راحت تر رؤیت خواهد شد زیرا در ارتفاع بالاتر از افق، ضخامت جو کمتر و رقیق تر بوده، از غبار موجود در افق و از روشنایی افق بعداز غروب خورشید نیز دور می باشد.
طیب طاهر با اشاره به نتیجه رصد هلال ماه نو در غروب روز چهارشنبه گفت:یکی از مشخصه های رصدی بسیار مهم هلال ماه در لحظه غروب خورشید، پارامتر ارتفاع است، ارتفاع صفر درجه ای و مکث دو دقیقه ای هلال شوال امسال باعث شده کارشناسان رؤیت هلال ماه با توجه به معیارهای جهانی رؤیت هلال ماه شوال را در لحظه غروب خورشید و بعد از آن، در تمامی پهنه کشور ایران حتی با چشم مسلح و با استفاده از قوی ترین تلسکوپ ها غیر قابل رؤیت بدانند.
وی افزود: این هلال همزمان با خورشید غروب کرده و بعداز غروب خورشید هلال ماه در زیر افق قرار دارد و بالای افق هلالی برای رصد وجود نخواهد داشت.
طیب طاهر اظهار داشت:با توجه به شرایط بد جوی، وجود گرد و غبار فصلی تا ارتفاع زیاد، هوای شرجی که حاکی از وجود بخارآب فراوان در جو می باشد و گرمای شدید که توان هر گونه فعالیت رصدی در طی روز (هلال روزگاهی) را از رصدگران می گیرد امکان رؤیت این هلال در طی روز و قبل از غروب خورشید در استان خوزستان فراهم نبوده و رؤیت این هلال را حتی با قویترین تلسکوپ ها غیر ممکن می کند.
وی گفت: با توجه به فتوای مقام معظم رهبری که رؤیت هلال در روز نیز مورد قبول ایشان بوده و ملاک شورای تقویم برای محاسبات تقویم قمری می باشد، امید است رؤیت و رصد هلال ماه در طی روز (هلال روزگاهی)، زمانی که هلال ماه در ارتفاع بالا قرار دارد (حدود ساعت ۱۲ الی ۱۸) در مناطق مرتفع بالای ۳۰۰۰ متر با تلسکوپ های بزرگتر از ۱۲ اینچ، صورت گیرد.
وی گفت:ارزش اینگونه رؤیت ها، به دنبال کردن هلال تا لحظه غروب خورشید و رؤیت بعد از غروب خورشید است.
طیب طاهر افزود:درصورتی که گزارش های تایید شده ای مبنی بر رؤیت هلال روزگاهی و در طی روز چهارشنبه توسط ستاد استهلال کشور مستقر در دفتر مقام معظم رهبری دریافت نشود ، روز پنجشنبه روز آخر ماه مبارک رمضان خواهد بود و جمعه روز عیدسعید فطر می باشد.
دبیر ستاد استهلال شهرستان دزفول با اشاره به وضعیت جهانی رویت ماه شوال گفت:در این روز هلال ماه در قاره های اقیانوسیه، آسیا، اروپا، شمال آفریقا و آمریکای شمالی، غیر قابل رؤیت خواهد بود.
وی گفت:اگر در برخی از کشورهای مذکور، روز پنجشنبه عید فطر اعلام شود، به طور قطعی ملاک آنها برای اعلام عید، رؤیت پذیری هلال ماه نبوده است.
طیب طاهر افزود:تنها در بخش هایی از قاره های آفریقا (مرکز و جنوب) و آمریکا (مرکزی و جنوبی) هلال ماه قابل رؤیت با ابزار و یا با چشم غیرمسلح ممکن خواهد بود.
دبیر ستاد استهلال با اشاره به نتیجه رصد در غروب روز پنجشنبه گفت:در غروب روز پنجشنبه با توجه به سن زیاد هلال، پارامتر فاز ماه (درصد بخش درخشان ماه) به ۱۲/۳ درصد رسیده است که باعث می شود هلال ماه با درخشندگی و ضخامت زیاد ولی در ارتفاع پایین با چشم غیر مسلح، رؤیت شود.
وی گفت: در فصل تابستان به دلیل عدم بارندگی و از طرفی ارتفاع بسیار کم جلگه خوزستان از سطح دریا و توده های گرد وخاک ، غبار تیره رنگ تا ارتفاع حدود چهار درجه و غبار نارنجی رنگ تا ارتفاع ۱۰ درجه افق را می پوشاند.
طیب طاهر گفت:با توجه به شرایط نجومی وابسته به هلال ماه و شرایط جوی می توان گفت این هلال در استان خوزستان با تلسکوپ و دوربین های دوچشمی قابل رؤیت بوده و لحظات بسیار کمی قبل از ناپدید شدن هلال ماه و غروب آن در غبار تیره رنگ، احتمال بسیار زیاد رؤیت با چشم غیر مسلح نیز وجود دارد.
وی به علاقه مندان استهلال توصیه کرد جهت مشاهده این هلال به افق های باز در حاشیه شهر بخصوص مناطق جنوب و غرب مراجعه کنند.
طیب طاهر گفت:به دلیل ارتفاع پایین هلال حتی در غروب روز پنجشنبه این هلال در حیاط منزل و یا حتی پشت بام و در کوچه و خیابان دیده نمی شود و باید از پشت بام ساختمان های چند طبقه و یا حاشیه شهر که دارای افق باز و بدون مانع است کار استهلال را دنبال کرد.
ستاد استهلال شهرستان دزفول اولین ستاد استهلال در استان خوزستان است که فعالیت خود را زیر نظر کمیته علمی ستاد استهلال مقام معظم رهبری از سال ۱۳۸۱ آغاز کرده ودر حال حاضر دارای ۷ گروه رصدی دوره دیده (بیش از ۳۵ نفر عضو) بوده که پشتیبان علمی ستاد، جهت تأمین نیروهای رصدگر، انجمن نجوم دزفول می باشد.
ستاد استهلال شهرستان دزفول مجهزترین ستاد در استان خوزستان بوده و دارای یک تلسکوپ ۱۴ اینچ الکترونیکی رصدخانه ای (بزرگترین تلسکوپ فعال در استان خوزستان چه در مراکز دانشگاهی و غیر دانشگاهی) می باشد.
این ستاد از سه کمیته علمی، فقهی و اجرایی تشکیل شده و امام جمعه شهرستان دزفول ریاست آن را بر عهده دارد
.

همچنین ببینید

پرچم مطهرحرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) درسبزقبا برافراشته شد+تصاویر

به گزارش دزمهراب پرچم متبرک حرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) که به دزفول منتقل …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *