خانه / نشریه / معارف اسلامی / روضه خوانها به امام حسین (ع) رحم کنند

روضه خوانها به امام حسین (ع) رحم کنند

alt

گریه و عزاداری کردن برای امام حسین (ع) اجر و پاداش زیادی دارد که اگر بصورت صحیح و با آگاهی از جایگاه امام (ع) انجام شود خداوند به آن وعده داده و تا پاداش بهشت برای عزاداران در روایات آمده است.

محرم از راه می رسد و مراسم عزاداری برای سرور شهیدان، امام حسین (ع) و یارانش در جهان تشیع با شکوه وصف ناپذیر آغاز میشود که یک امر خداپسند و عبادت و حفظ شعائر الهی است و از ناحیه ائمه معصومین علیهم السلام و مراجع تقلید و بزرگان دین توصیه های زیادی به آن شده است. اما متأسفانه مثل مسائل دیگر، موضوع عزاداری سالار شهیدان نیز مورد دستبرد دنیا طلبان قرار گرفته و دچار تحریف شده است و کسانی برای بازار گرمی، از خودشان مطالبی ابداع کرده و به واقعه کربلا نسبت می دهند که بدعتهائی ناروا به ساحت شهیدان کربلاست که در این یاد داشت به اختصار به آن می پردازم.

عبادت باید برابر توصیه شارع باشد
عزاداران باید توجه کنند که چون عزاداری به عنوان حفظ شعائر الهی و یک عبادت انجام میشود باید برابر آنچه شارع مقدس مقرر کرده است صورت گیرد و اگر غیر از این باشد نمی تواند امری خدا پسندانه باشد و همانگونه که اگر چیزی از نماز کم یا زیاد شود دیگر نماز نخواهد بود عزاداری نیز اگر به طریقی که علما از آن نهی کرده اند صورت گیرد عزاداری امام حسین (ع) نخواهد بود.

اگر کسی با این قصد که نمازِ بیشتری بخواند نماز صبح را ۳ رکعت بخواند یا رکوع و سجود آنرا اضافه کند نه تنها عبادت اضافی انجام نداده بلکه نمازش باطل است و تکلیف شرعی خود را نیز انجام نداده و مستحق مجازات است پس نه تنها اجر بیشتر دریافت نخواهد کرد بلکه عذاب نیز خواهد شد و هر عبادتی اینگونه است و عزاداری نیز از این امر مستثنی نمی باشد.

دروغ پردازی ممنوع
کذب و دروغ در همه جا حرام است ولی اگر دروغ بستن به دین و بزرگان دینی باشد بدعت است و جایگاه بدعت گذارِ در دین آتش است که در روایات از قول پیامبر و ائمه علیهم السلام آمده است ولی متاسفانه در موضوع عزاداری دروغ پردازی امری رایج  شده و توجه نمیشود که برای درست کردن ابرو چشم را کور میکنند.

برخی روضه خوانها برای کسب ثواب و در آوردن اشک مردم حرفهائی میزنند که در هیچ کتاب و منبع معتبر دینی نیامده است و توجه ندارند که نه تنها نباید توقع اجر و ثواب بر آن داشته باشند بلکه منتظر عذاب الهی باشند زیرا بدعتی در دین گذاشته اند.

برخی بزرگان مثل مرحوم شهید مطهری به این موضوع پرداخته اند و کتابهائی نیز در این موضوع به رشته تحریر در آمده و منابعی که تاریخ کربلا را بصورت صحیح و معتبر نگاشته اند فراوان است که مداحان محترم میتوانند مورد استفاده قرار دهند.

کاسب کارانه برخورد نکنیم
برخی افراد نوحه سرائی را کسب و کار خود قرار داده و برای خواندن در مجالس عزاداری مزد مطالبه میکنند و اگر مبلغ مورد درخواست آنان پرداخت نشود آن جلسه را نمی پذیرند در حالی که این کار صحیح نیست. بدیهی است معاش روضه خوانها نیز باید تامین شود و مردم بصورت داوطلبانه آنرا پرداخت میکنند و آنچه مذموم است مطالبه مزد و آنهم مبلغ مشخص است که از ساحت مقدس عزاداری امام حسین (ع) به دور است.

از طرف دیگر برخی کاسبان نیز به میدان آمده و لباس نامناسب به بهانه عزاداری عرضه میکنند که نوعِ دیگری ستم به عاشورا است که لباسهای نامناسب بر تن عزاداران امام حسین باشد و این بدعت اخیرا آغاز شده است که باید برای آن چاره اندیشی شود.

استفاده از ادوات موسیقی
متاسفانه سالهای اخیر صحنه های عزاداری با استفاده از انواع و اقسام سنج و طبل و آلات موسیقی همراه شده و معنویت این مراسم مذهبی را مخدوش کرده است و این ادوات نه تنها بر شکوه آن نمی افزاید بلکه آنرا سبک کرده و از معنویت دور میکند در حالی که عزاداریهائی از قبیل حسینیه زنجان و اردبیل و… بهترین شکوه و عظمت را دارد و کمترین استفاده از ابزار یاد شده در ان دیده نمیشود و مناسب است مسؤلین هیئتهای عزاداری به این موضوع نیز توجه کنند.

نماز ظهر عاشورای امام حسین (ع)
عزاداران باید توجه کنند که قیام امام حسین برای احیاء دین خدا و سنت پیامبر (ص) بوده و نماز در رأس احکام الهی و سنتهای پیامبر قرار دارد پس اگر عزاداری برای خداست نباید از نماز غفلت کنند و در ایام عزاداری به نماز اهمیت دهند و بدانند که امام (ع) روز عاشورا در میان انبوه تیرهای دشمن نماز ظهر را اقامه کرد و برای کسی که وقت نماز را یاد آوری کرد دعا فرمود پس ما هم اگر پیرو ایشان هستیم از نماز ظهر تاسوعا و عاشورا غفلت نکنیم.

اجر فراوان عزاداری صحیح
گریه و عزاداری کردن برای امام حسین (ع) اجر و پاداش زیادی دارد که اگر بصورت صحیح و با آگاهی از جایگاه امام (ع) انجام شود خداوند به آن وعده داده و تا پاداش بهشت برای عزاداران در روایات آمده است لذا مؤمنین این ایام را قدر بدانند و برای تقرب به درگاه الهی از عزاداری و شرکت در مجالس امام حسین (ع) غفلت نکنند.

 

همچنین ببینید

چرا به امام عصر(عج) ربیع الانام می گویند؟

یاصاحب الزمان(عج)! باز بهار رسید و «تو» بهار انسانها نیآمدی. فصل نو شد و باز …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *