خانه / اخبار / اخبار دزفول / تایید فوت یک نفر بر اثر بیماری آنفلوآنزا در دزفول

تایید فوت یک نفر بر اثر بیماری آنفلوآنزا در دزفول

تایید فوت یک نفر بر اثر بیماری آنفلوآنزا در دزفول/تعطیلی معروفترین درمانگاه های سطح شهر به دلیل عدم رعایت برخی ضوابط/شرکت فعال دانشگاه در تدوین برنامه ششم توسعه

به گزارش دزمهراب رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، در نشستی خبری با اصحاب رسانه شهرهای دزفول شوش و گتوند ضمن تشریح اقدامات انجام شده در این دانشگاه به سوالات خبرنگاران نیز پاسخ داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، در صحبت های ابتدایی خود با اشاره به مشکلات نیروی انسانی گفت: ما شاخص هایی داریم که نیروی انسانی را به تخصصی و پشتیبانی تقسیم میکند، با توجه به سیاست های کشور و دولت مبنی بر کوچک کردن بدنه دولت و در مقابل کمبود نیروی متخصص که ناشی از بازنشسگی افراد و عدم جایگزینی آنها، اینها از جمله معضلات ما در این زمینه میباشد.

IMG_2754

دکتر یوسف پریدار با بیان اینکه ۴۸ درصد بیماران در شوش بلاتصدی هستند یعنی هر فرد پرسنلی حوزه بهداشت و درمان در این شهرستان، باید جای دو نفر کار کند، افزود: تا زمانی که نتوانیم معضل نیروی انسانی را در شوش برطرف کنیم نمی‌توانیم شرایط مناسبی را در این شهرستان متصور باشیم و اگر مجوز برای این مسئله داده نشود، این مشکلات حل نخواهد شد.

وی همچنین به ساختاری تحت عنوان نظام شبکه ایی عرضه خدمات بهداشت و درمان که در دهه ۶۰ معرفی شده است اشاره داشت و گفت: ساختار فوق توانست مشکلات آن زمان را حل کند و با اجرای آن یک جهش و انقلاب در خدمات بهداشتی ما اتفاق افتاد که در برخی موارد شاخص های ما از بعضی از ایالات متحده آمریکا بهتر شد.

یوسف پریدار افزود: بدنه این ساختار با آن کار آمدی خود در حال فرسوده شدن است و ما باید بتوانیم اینها را به خوبی جایگزین کنیم که تمام آنها نیازمند پشتیبانی و بودجه و تربیت نیروی انسانی است.

وی خاطر نشان کرد: ریشه ی همه ی این مشکلات برمیگردد به سهمی که بهداشت و درمان در تولید ناخالص ملی دارد که در مقایسه با کشورهای اطرافمان، ما سهم کمتری از تولید ناخالص ملی به بهداشت و درمان اختصاص می دهیم، و تا زمانی این وجود داشته باشد ما در تمامی زمینه ها مشکلاتی خواهیم داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول در ادامه ابلاغ سیاست های کلی نظام سلامت که از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ  شد را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در این راستا برنامه ریزی برای طرح تحول نظام سلامت صورت گرفت و با مساعدت نمایندگان مجلس یک درصد ارزش افزوده برای کمک به دولت تخصیص داده شد و دولت این را از فروردین ۹۳ وارد فاز اجرایی کرد.

هدف اصلی طرح تحول نظام سلامت کاهش پرداخت از جیب مردم است

دکتر یوسف پریدار هدف اصلی طرح تحول نظام سلامت را کاهش پرداخت از جیب مردم عنوان کرد و افزود: به صورت میانگین پرداخت از جیب مردم تا قبل از اجرای طرح بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده که با اجرای آن به ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است و باعث رضایتمندی در بین مردم به خصوص اقشار کم درآمد شده است ولی هنوز در برخی زمینه ها همچون کیفیت خدمات باید فعالیت بیشتری انجام بدهیم.

IMG_2759

یک بیمارستان خصوصی جنب ترمینال دزفول در حال ساخت است

وی در ادامه به پاسخ به سولات مطرح شده توسط خبرنگاران پرداخت و با اعلام اینکه یک بیمارستان خصوصی جنب ترمینال دزفول در حال ساخت است گفت: به طور کلی شاخص تخت به جمعیت در حوزه ما ضعیف است و وزارتخانه بر اساس این شاخص و اجماع دولتی و خصوصی مجوز احداث بیمارستان میدهد.

دکتر یوسف پریدار ادامه داد: شاخص مهم تر دیگری به عنوان اشغال تخت داریم که هر بیمارستانی تعداد تخت های اشغال شده توسط بیمار به هشتاد درصد برسد در وضعیت بحران قرار دارد که ما تقریباً هرشب چنین وضعیتی را در شهرستان داریم؛ علت اصلی آن تعداد تخت و جمعیتمان بسیار کمتراز استاندارد است و نیز یک جمعیت مخفی که در حوزه ما نیستد داریم پوشش میدهیم.

مجوز ساخت یک بیمارستان ۴۰۰ تخته خوابی مدرن برای دزفول صادر شده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به سفر وزیر بهداشت به دزفول گفت: با صحبت هایی که با وزیر بهداشت انجام دادیم علاوه بر بیمارستان خصوصی و بیمارستان تامین اجتماعی که در حال ساخت هستند مجوز ساخت یک بیمارستان جدید دولتی را برای دزفول گرفتیم؛ کارهای فنی آن در سطح وزارتخانه انجام و دو هفته پیش مجوز آن صادر و دیگر اقدامات تاسیس در سازمان بودجه و برنامه ریزی در حال پیگری است که بتوانیم یک بیمارستان ۴۰۰ تخته خوابی مدرن به ظرفیت شهرستان اضافه کنیم.

IMG_2763

تعطیلی معروفترین درمانگاه های سطح شهر به دلیل عدم رعایت برخی ظوابط

دکتر یوسف پریدار با بیان اینکه دو سیستم نظارتی در کشور برای نظارت به عملکرد مطب ها درمانگاه ها و بیمارستان ها توسط واحد نظارت بخش درمان و نیز نظام پزشکی وجود دارد، اظهار نمود: ما این نظارتها را انجام و از معروفترین درمانگاه های سطح شهر به دلیل عدم رعایت برخی ظوابط تعطیل کرده ایم و تا زمان اصلاح موارد به آنها مجوز فعالیت ندادیم.

وی تصریح کرد: هرشهروندی اعتراضی به عملکرد درمانگاه ها و پزشک و منشی دارند باید مراجعه و شکایت کند. این را هم باید توجه داشت که با برخود و بستن درب درمانگاه ها تبعاتی همچون رفتن دکتر متخصص را به دنبال دارد که مردم این را هم باید بپذیرند و ما در برخوردها یک بالانسی را رعایت می کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول همچنین گفت: سیستم سرمایشی بیمارستان بزرگ دزفول در اواسط تابستان گذشته به سرعت انجام و دو چیدر نصب شد البته در پیک گرمای شهر پاسخگو نخواهد بود که با نصب دو چیدر در چند ماه آینده به طور کلی حل و دیگر مشکلی نخواهیم شد.

احداث دو کلینیک ویژه در دزفول

پریدار با اشاره به سیستم نوبت دهی در مراکز درمانی گفت: طبق قانون ۳۰ درصد نوبت دهی باید الکترونیکی بشود که این نیز مانند مشکلات دیگری نظیر نظافتی و اقامتی دارای وضعیت خوبی نیست که ما در حال بهینه سازی این ها هستیم ولی بهترین راه حل ساخت کلینیک ویژه است.

وی با اعلام احداث دو کلینیک ویژه در دزفول گفت: این دو کلینیک در شمال و جنوب دزفول در حال ساخت هستند که در یک بازه ۱۸ ماهه مورد بهره برداری قرار میگیرند و تا زمان بهره برداری ناچار به ارائه خدمت در مکان های فعلی هستیم تا این دو ساخته بشوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص تفاوت قیمت داروها در برخی داروخانه های سطح شهر دزفول نیز گفت:تعرفه ها در بخش خصوصی با دولتی متفاوت است و این تفاوت قیمت ها به دلیل این می باشد ولی به غیر از این اخذ هرگونه وجه اضافی از سوی داروخانه ها تخلف بوده و این تخلف در کمیسیون مربوطه رسیدگی می شود ضمن اینکه تاکنون چند درمانگاه به دلیل تخلف در تعرفه ها تعطیل شده اند.

IMG_2777

تایید فوت یک نفر بر اثر بیماری آنفلوآنزا در دزفول

دکتر یوسف پریدار با تایید رسمی مرگ یک دزفولی بر اثر آنفولانزا گفت: تا کنون ۵۷ نفر در سراسر کشور بر اثر آنفولانزا جان خود را از دست داده اند که متاسفانه یک از این افراد از دزفول بوده است.

وی این بیماری جدی خواند و اظهار کرد: باید در این خصوص به مردم هشدار داد و این نوع انفولانزا متفاوت از آنفولانزاهای معمول است، با این وجود اکثر افراد فوت شده دارای بیماری زمینه ای بودند که البته این بدان معنی نیست که این بیماری توانایی کشتن افراد بدون زمینه بیماری را ندارد.

پریدار با تاکید بر اینکه با رعایت مسائل بهداشتی این بیماری به راحتی قابل کنترل است، افزود: مراکز درمانی زیر مجموعه این دانشگاه به طور کامل آماده باش هستند و تامین دارو به صورت کامل انجام شده است.

وی ضمن هشدار به همه همشهریان برای رعایت نکات بهداشتی، مهمترین دلیل مرگ افراد بر اثر این نوع آنفولانزا را تاخیر در مراجعه به مراکز درمانی اعلام و  ادامه داد: مهمترین زمان مبارزه با این نوع آنفولانزا در ۷۲ ساعت اولیه ابتلای فرد به این بیماری است به همین خاطر از همه مردم می خواهیم در صورت مشاهده علائم آنفولانزا در خود بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه نمایند.

زباله سوز بیمارستانی دزفول فعال است ولی معظل اصلی زباله های عفونی مطب ها و درمانگاه هاست

پریدار در رابطه با جمع آوری بهداشتی زباله های عفونی گفت: زباله های بیمارستانی تفکیک و در مرکز زباله سوز بیمارستان معدوم می شوند اما زباله های عفونی مطب ها و درمانگاه ها باید از سوی پزشکان تفکیک شده و هزینه ای نیز بابت جمع آوری و معدوم کردن آنها پرداخت نمایند.

IMG_2785

برنامه های دانشگاه در زمینه برخورد با اعتیاد

وی همچنین به عملکرد دانشگاه علوم پزشکی دزفول در بحث اعتیاد اشاره داشت و اذعان نمود: به اعتقاد وزارتخانه در قطب شماره ۴ کشور که شامل دانشگاه های علوم پزشکی اهواز دزفول لرستان ایلام و دانشکده آبادان است، دانشگاه علوم پزشکی دزفول دارای شاخص های بهتری در زمینه اعتیاد نسبت به بقیه میباشد.

دکتر یوسف پریدار در خصوص برنامه های دانشگاه در زمینه اعتیاد گفت: ما در سه محور پیش خواهیم رفت که شامل ایجاد مرکزی برای نگهداری افراد کارتن خواب ، معتاد تزریقی و پشت سر آنها مرکز متادون درمانی قرار بگیرد که بتواند ارتباط آنها را با مواد مخدر قطع بکند و در آخر مراکزی که بتوانند آنها را جذب بکند و فرد موفقی در جامعه بشوند.

شرکت فعال دانشگاه علوم پزشکی دزفول در تدوین برنامه ششم توسعه

وی همچنین گفت: برای برنامه ششم توسعه یک گروهی توسط جناب مقدایی استاندار تشکیل شد و در بحث بهداشت و درمان تیم دانشگاه های علوم پزشکی را دعوت کردند و ما یک سری پیشنهادات مشخصی را دادیم که تمامی آنها مورد قبول واقع و به عنوان پیشنهادت بهداشت و درمان استانداری برای گنجاندن در برنامه ششم توسعه ارسال کردند.

دکتر پریدار در خصوص نحوه برخورد نامناسب پرسنل بیمارستان با بیماران و همراهان آن ها به ویژه در بخش اورژانس و نحوه نظارت بر این برخوردها گفت: واحد درمان و نظام پزشکی بر این موارد نظارت می کنند و اگر بیماران با موردی مواجه شدند می توانند به صورت مستند شکایت خود را به این سازمان‌ها ارائه دهند. به تمام پرسنل بیمارستانی نحوه برخورد درست به بیماران آموزش داده شده است اما خط قرمز ما هم در نظام سلامت احترام به بیمار است و این را در جلسات خصوصی مطرح کرده ام.

IMG_2769

استقلال دانشگاه علوم پزشکی دزفول حفظ خواهد شد

دکتر یوسف پریدار در پایان صحبت های خود گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرف چند ماه سیستم قطب بندی دانشگاه ها را تصویب کرده و مصوبات این شورا برای همه ی دستگاه های اجرایی لازم الاجرا میباشد؛ در این قطب بندی دانشگاه علوم پزشکی اهواز قطب و دانشگاه های دیگر که شامل لرستان هم میشود دانشگاه های اقماری هستند ولی این به معنای از بین رفتن استقلال یا زیر نظر رفتن نیست و اتفاقاً جناب وزیر با ابلاغ ریاست بنده، این بحث را تا مقداری جمع کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همچنین به سوالات خبرنگاران شهرهای شوش و گتوند نیز پاسخ داد.

همچنین ببینید

پرچم مطهرحرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) درسبزقبا برافراشته شد+تصاویر

به گزارش دزمهراب پرچم متبرک حرم امام حسین(ع) و ابالفضل العباس(ع) که به دزفول منتقل …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *