خانه / به قلم شما / دست نوشته ها / مسئول جلسه ها بخوانند: الگوشناسی۱

مسئول جلسه ها بخوانند: الگوشناسی۱

alt

بین سالهای ۱۳۷۰ تا ۷۲ عضو جلسه نوجوانان بودم آن موقع مسئول جلسه آقای مجید بهدار و مسئول جلسات جناب آقای حسن مشیری بودند. که من به شخصه نکات آموزنده ی زیادی از ایشان آموختم.

در آن سالها بحثی در جلسه نوجوانان توسط آقای رضا بهدار – برادر آقای مجید بهدار که تازه طلبه شده بودند- اجرا می شد به نام الگو شناسی. بحث در مورد ویژگیهای الگو و شناخت صحیح آن بود.

این برنامه از سطح بچه های جلسه ی نوجوانان بسیار بالاتر بود خدا وکیلی من که خودم یکی از سرگروه های جلسه بودم، اندکی از بحث را درک می کردم. بچه های دیگه هم همه اینجوری می گفتند. همش با خودم می گفتم الگو کیه، یعنی چه که باید الگو را شناخت، کجا باید دنبال الگو بود، الگو ما که امامانمان هستند پس این بحث چی میگه، تو مسجد کی الگو است، آیا مسئول جلسه الگوی خوبی است و از این بحث ها.

به هر حال ما که نمی توانستیم اعتراض کنیم و بگوییم بابا بی خیال دست از سر ما بردار، آنقدر هم بلد نبودیم که از مجری درست حسابی سوال بپرسیم.

خلاصه آن سالها گذشت ما به جلسه جوانان آمدیم و عضو گروه و بعد هم سرگروه و بعد . . . شدیم. در این سالها بود که من فهمیدم که آن بحثی که در جلسه نوجوانان جدی نمی گرفتم چقدر در جلسه جوانان مهم و تعیین کننده است. در واقع اصلی ترین وظیفه تربیتی یک مسئول جلسه، شناخت و معرفی و حرکت جلسه به سوی الگوی صحیح است.

 

اما الگوی صحیح کیست و چگونه باید آن را شناخت و به آن رسید؟

آنچه که قرآن به ما اشاره دارد آن است که الگوی صحیح (اسوه حسنه) برای تمام مومنین، رسول گرامی اسلام(ص) و به تبع، ائمه اطهار می باشند، لیکن ایشان در قله هستند و ما در انتهای کوهپایه، راه رسیدن به الگو بسیار سخت است و دشوار.

 

امروز جلسات مسجد چه بخواهند و چه نخواهند باید برای رسیدن به قله تلاش کنند در حقیقت جلسات ما همانند یک گروه کوهنوردی هستند که هدفش فتح قله است و من اینجا به مسئول جلسه ها توصیه می کنم که  برای رسیدن به قله، نیازمند شناخت صحیح ویژگیهای یک گروه کوهنوردی موفق هستند. اما یک گروه کوهنوردی موفق چه ویژگیهایی دارد:

۱- نیازمند مدیری است که به مسیر حرکت آگاه و از خطرات آن مطلع باشد

۲- تمامی گروه گوش بفرمان او باشند.

۳- مسیر را به چند قسمت کوچکتر تقسیم کند و فرصت استراحت فراهم کند.

۴- تمام گروه، هدف را بشناسند و در جهت آن حرکت کنند.

۵-  تجهیزات لازم و مناسب داشته باشد.

۶- تکروی آفت بزرگی برای یک گروه کوهنوردی است.

۷- حرکت به صورت آهسته و پیوسته است، نسبت به تند رفتن و منتظر دیگران نشستن ارجحیت دارد.

 

ویژگیهای گروه کوهنوردی زیاد است و الباقی را به خود مسئول جلسه ها می سپارم ولی توصیه می کنم در مورد این مسئله خوب فکر کنند.

همچنین ببینید

خلوت

به نام خدا   خلوت   دنیای ما آنقدر به سرعت میگذرد و متحول می …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *