خانه / نشریه / چهار سوي علم / اضافه وزن پس از ماه رمضان

اضافه وزن پس از ماه رمضان

رمضان و تغذیهکارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بدن در طول ماه رمضان سوخت و ساز خود را بسته به شرایط کاهش می دهد. بنابر این نباید بعد از ماه رمضان غذای فراوانی مصرف کرد زیرا افزایش وزن ناگهانی را به دنبال دارد.

دکتر «زهرا اباصلتی» در مورد لزوم رعایت اصول تغذیه مناسب پس از ماه مبارک رمضان افزود: رعایت اصول تغذیه پس از ماه مبارک رمضان به منظور پیشگیری از مشکلات گوارشی ضروری است. از این رو نباید پس از یک ماه روزه داری غذاهای چرب و درحجم بالاو پر ادویه استفاده کرد زیرا به دستگاه گوارش صدمه می زند بهتر است صبحانه درحد مناسب و در وعده ناهار و شام غذاهای کم چرب و سبک و حاضری مانند ماست و خیار، نان و پنیر و هندوانه استفاده کرد.
برخی از افراد درماه رمضان موفق به کاهش وزن شده اند که بیشتر به علت از دست دادن آب بدن است که و اگر این وضعیت ادامه یابد باعث کاهش قوای جسمی و فکری آن ها می شود. بنابراین باید پس از ماه رمضان به تامین آب بدن و جبران آب از دست رفته تاکید شود و روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشند.
برخی از افراد در طول ماه رمضان با کاهش کالری دریافتی موفق به کاهش وزن شده اند این افراد باید سعی کنند وزن خود را ثابت نگه دارند و دراین زمینه از ورزش و تحرک بدنی نیز غافل نشوند.
دریافت زیاد شیرینی و غذاهای چرب در ماه رمضان منجربه کاهش دریافت سبزی، میوه و لبنیات و در نتیجه کاهش دریافت ویتامین ها و املاح معدنی شده از این رو بهتر است برنامه ریزی در جهت دریافت مناسب سبزی ها و میوه ها و همچنین لبنیات انجام شود.
وی خوردن غذا در راس ساعت معین، خوردن غذا در دو وعده اصلی صبح و شام و استفاده از میان وعده در وعده ناهار به جای خوردن غذاهای سنگین و چرب در وعده ناهار، استفاده از غذاهای سنتی و سالم در سفره خانوار و کاهش مصرف غذاهای آماده و فست فودها را برای افرادی که می خواهند لاغر شوند، توصیه کرد.
    
روزنامه کیهان، شماره ۲۰۲۸۸ به تاریخ ۲/۶/۹۱، صفحه ۷ (خانواده)

همچنین ببینید

گلی که موجب حیرت‌دانشمندان شد+عکس

دنیای گیاهان بسیار بزرگتر از آن چیزی است که ما می دانیم. هر روز گیاهانی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

معادله را حل کنید *